سه شنبه بیست و ششم آذر 1387

آداب غذاخوردن

***** امروز تو یکی از فوروم ها داشتم دنبال مطلبی می گشتم که به این برخوردم ....جالبه بخونین... نویسنده مهران******

خوب فكر كنم بد نباشه كه با مسائل شكمي شروع كنيم. همه كه اينشالا موافقن، نه ؟
پس به عنوان حياتي ترين موضوع در بدو ورود ميريم سروقت رستوران و ميز غذا !

جالبه كه بدونيد در بسياري از كشورها خيلي غير عادي نيست كه از شما براي صرف صبحانه دعوت بشه تا بتونيد در مورد معامله اي كه ميخوايد انجام بديد باهاشون صحبت كنيد و يا از شما براي صرف ناهار دعوت بشه تا فرصتي بهتون بدن كه با رئيستون صحبت كنيد. يا اينكه از شما بخوان موقع ناهار خوردن در مورد فرم استخدامي كه فرستاده بوديد حرف بزنيد. شام هم كه جايه خودش رو داره و گاهي به افتخار كسي يا چيزي داده ميشه و از طرف ديگه چه تعداد زوجهايي هستن كه شام خورن با هم رو براي اولين قرارشون انتخاب كردن.
خوب فكر كنم آداب و فضاي اين شرايط يه مقدار با محيط رستونهاي خودمون فرق داره. مثلا به طور ساده تصور كنيد كه گارسون چندين نمونه كارد، قاشق، چنگال و ليوان رو جلوي شما ميچينه. شما آمادگيشو دارين كه از چه كاردي براي چه كاري بايد استفاده كنيد و به چه صورت ؟

اما قبل از شروع مواردي كه رويه ميزتون هست چند تا نكته در مورد مسائل قبل از نشستنتون عرض كنم.
1. خيلي در قيد تقدم وارد شدن از درها نباشيد. كاملا ريلكس و با همون ترتيبي كه داريد راه ميريد از در رد شين.
2. چنانچه ميزبان هستيد و ميزتون رزرو نشده و قدرت انتخاب داريد به ميهمانتون مختصرا در انتخاب ميز كمك كرده اما اصرار نكنيد. (نماي بهتر، دنج بودن، هواي بهتر ... )
3. بعد از مشخص شدن ميز اگر ميزبان هستيد به ميهمانتون تعارف كنيد كه صندلي مورد نظرش رو هم از دور ميز انتخاب كنه.
4. اگر مرد هستيد و شما يك خانم رو همراهي ميكنيد صندلي ايشون رو بگيريد و هم در هنگام نشستن و هم در هنگام برخاستنشون براشون جابجا كنيد و بعدا روي صندلي خودتون بشينيد. و برعكس خانمها هم يه زمان كوچيك رو به آقايون بدن و چنانچه توجهي نشد خودشون صندلي رو جابجا كنن و بشينن.
5. يادتون باشه كه اينجا با كانتين شركتتون فرق داره و كسي منتظر نيست كه شما زودتر غذاتون رو تموم كنيد. پس اصلا عجله نكنيد.

خوب حالا بريم سر اصل مطلب. احتمالا وقتي نشستيد اولين چيزي كه باهاش سرو كار دارين دستمال پارچه اي هستش. جالبه كه بدونيد همين دستمال هم يه سري آداب خاص خودش رو داره.


دستمال پارچه اي
بعد از اينكه سر صندلي خوتون نشستيد منتظر بمونيد تا ميزبانتون و يا كسي كه غذا به افتخار ايشون داده ميشه دستمالشو برداره. بعد دستمالتون رو بردارين و به اندازه مناسب بازش كرده و روي پاهاتون قرار بديد (معمولا اين دستمال رو از گوشش از يقه آويزون نميكنن). اگه رستوراني كه رفتيد خيلي با كلاس باشه شايد بهتر باشه كه قبل از برداشتن دستمال يه مكثي بكنيد تا يك نفر پيدا بشه و اين كارو براي شما انجام بده.

اين دستمال تا زماني كه پشت ميز هستين همون جا رويه پاي شما ميمونه و شما ميتونيد هر وقت كه خواستين گوشه دستمال رو آروم بالا آورده و براي لكه گيري دهانتون استفاده كنيد. يادتون باشه كه هيچوقت از اين دستمال براي پاك كردن آرايش و تميز كردن دماغتون استفاده نكنيد !

اگر خواستين براي لحظاتي ميز رو ترك كنيد، پس از برخواستن دستمال رو روي صندليتون بگذاريد (لازم نيست اونرو به شكل اولش تا كنيد) و صندليتون رو به طرف ميز نزديك كنيد. چنانچه از اون رستورانهاي باكلاس رفته باشيد تو زمان برگشت دنبال دستمالتون نگرديد چون وقتي بشينيد يه دونه تميزش رو رويه پاي شما ميگذارن.

در انتهاي صرف غذا معمولا ميزبان با گذاشتن دستمالش رويه ميز غذا پايان كار رو اعلام ميكنه و ميهمانها هم بعد از ايشون اين كارو انجام ميدن. يادتون باشه كه لازم نيست دستمالتون رو مجددا تا كنيد، بلكه كافيه كه اونون به شكلي در سمت چپ بشقابتون بگذاريد كه لكه هاش خيلي مشخص نباشه. مثلا ميتونيد به آرامي وسط ديتمال رو گرفته و اونرو از روي پاتون برداريد. راستي هيچوقت دستمال پارچه اي رو روي ظرف غذاتون نگذاريد.

خوب حالا يه نگاهي به ميز بندازيم ببنيم چه شكليه.
اولش كه ميشينيد ممكنه نهايتا با يه چنين صحنه فجيعي مواجه بشيد.

Table Setting
  1. دستمال سفره 
  2. چنگال سالاد
  3. چنگال غذاخوری
  4. بشقاب نان و کره همراه با چاقوی مخصوص
  5. بشقاب مخصوص غذا
  6. چاقوی مخصوص غذا
  1.  قاشق چایخوری
  2. قاشق چایخوری 
  3. قاشق سوپ خوری
  4. چنگال کاکتیل
  5. لیوان آب
  6. لیوان شراب قرمز
  7. لیوان شراب سفید
  8. استکان و نعلبکی

این چیدمان مخصوص مهمانیهای رسمی میباشد



احتمالا قيافمون از ديدن چنين چيزي شبيه قيافه جك در همون صحنه از فيلم تايتانيك ميشه كه ميره با اشرافيها غذا بخوره. اما يادتون باشه كه يه جمله اي رو تو همون سکانس ميشنويد که اگر همين يک جمله رو بلد باشيد تضمين ميکنم که هيچوقت سر در گم نشيد. اونجا جك با تعجب ميپرسه.
Are all of these mine?
و خانم بقل دستيش كه يه خانم مسن بود در گوشش ميگه
Yes, start from the outside and work in.

در مورد نحوه چيدمان ميزتون در رستورانها اگه نميدونيد كدوم وسيله رو بايد براي چي استفاده كنيد يادتون باشه كه اونها رو به شكلي چيدن كه همواره از وسايل (ليوان،كارد، چنگال و ...) بيروني شروع كنيد و هر چه ميگذره و به آخر صرف غذا نزديكتر ميشيد از وسايلي كه به بشقاب نزديكترن استفاده ميكنيد.
نکته ديگه اينکه خيلي نگران نباشيد چون به محض اينکه سفارش داديد تعدادي از وسايلي که بهشون احتياج نداريد رو از جلوي روتون جمع ميکنن. (مثلا از دو تا کارد ماهي و گوشت معمولا يکيش باقي ميمونه)

پس اگه با ميزي به شكل تصوير بالا مواجه شديد، ميتونيد حدث بزنيد كه در اين رستوران اول بايد منتظر پيش غذا (سوپ يا كوكتيل)، بعد غذاي اصلي (ماهي يا غذاي اصلي ديگه بنا به سفارشتون) و بعدش سالاد باشيد. اما امروزه معمولا برعكسه و سالاد رو زودتر سرو ميكنن مگر در رستورانهاي اشرافي. راستي همواره مايعات در سمت راست و مواد جامد در سمت چپ شما قرار ميگيرند. و يه مورد ديگه اينكه هميشه طرف برنده چاقوها به طرف بشقابتون هستش، پس دنبالش نگرديد.


ليوان شناسي
يه موردي رو خدمتتون عرض كنم كه هم انواع ليوانها رو خوب بشناسين و هم به درد امورات دنيويتون بخوره. كلا اين خارجيها به بو و طعم مش.روب بيشتر از هر چيز ديگرش توجه دارن. اعتقاد بر اينه كه شر.اب قرمز كه از انگور قرمز گرفته ميشه هر چه بيشتر با هوا در تماس باشه طعم بهتري پيدا ميكنه. نتيجه اينكه اون ليوان دهن گشادي كه جلوتونه براي اينكار در نظر گرفته شده. اما بر عكس احتمالا ديدين كه گاهي بطريهاي مش.روب سفيد رو در بعضي رستورانها وقتي بازش ميكنن بلافصله در كنارتون در يه ظرف يخ قرار ميدن تا دماش پائين بياد و كمترين واكنش رو با هوا داشته باشه. پس اون سر تنگه هم مشخص شد. راستي نامسلمين معمولا سفيدشو با گوشت سفيد و نوع قرمزشو با گوشت قرمز ميل ميكنن اما در مورد مسلمين فكر كنم هر چي كه موجود باشه تهيه ميكنن و اصلنم موقع خوردنش از اين لوس بازيها در نميارن.
يه چيز ديگه. اگه دو تا ليوان سر تنگ داشتين اونيكه باريكتره ماله شام.پاي.نه كه با كفش بيشتر حال كنين. اما فعلا دست بهش نزنين چون اونو با دسر ميخورن. (به نزديك بودنش به بشقاب دقت كنيد). مال آب هم كه تابلوست از بس كه بشكه هستش. اگه يه ليوان كوچيك هم ديديد كه احتمالا مال چيزائيكه در حد لب كردنه كه معمولا به عنوان اشتها آور در اول كار يا در هنگام ميل كردن سوپ استفاده ميشه (به دور بودن اون از بشقاب توجه كنيد).
اگه عمري بود در مورد نحوه دست گرفتن اين ليوانها و خوردن محتواي توشون هم بيشتر توضيح خواهم داد فقط واسه اينكه بتونيد به اين اوزيها روش درست استفاده كردنشو ياد بديد.

راستي تو بعضي كشورها اگه نوشابه سفارش بديد يه ليوان معمولي (وطني) با يخ هم بهتون ميدن. اگه اينكارو كردن حتما نوشابه رو تو همون ليوانه ميل كنين و از خودتون ابتكار به خرج نديد. (مثلا تو اكثر شهرهاي ايتاليا اگه نوشابه رو بريزيد تو اين ليواناي پايه بلند انگار كه يه كار زشتي كردي تو رسوماتشون – علتش بمونه)

خوب از اينها كه بگذريم خيلي هم نميخواد شوكه بشيد چون همونجوريکه قبلا گفتم بعد از سفارشتون كلي از اين موارد از جلوتون جمع ميشه و چون شما هم احتمالا مثل من عضو بسيج ميگرانت هلپ هستيد نهايتا ميزتون بعد از رويژن آخر اين شكلي ميشه.



توجه داريد كه من باباي ميزبانو در آوردم احتمالا. چون هم سوپ و هم سالاد سفارش دادم و بعدش هم يه غذاي گوشتي. و توجه دارين كه سالاد هم تو اين رستوران قبل از غذا سرو ميشه. البته در خيلي از مواقع هم موارد مربوط به دسر بعد از اتمام غذا به ميزتون اضافه ميشه كه ابنجا از اولش گذاشتن واسه من.

يه چيزم تو پرانتز بگم. فكر نكنيد يه سالاد سبزيجات سفارش دادين 15 يا 20 دلار يه اردو سالاد ميزارن رو ميزتون كه نتونين تمومش كنيدا ! فوقش يه چند تا برگ سبزي و كلم يا كاهوي خورد نكرده و گوجه فرنگي و اين چيزاست كه يه پنير بيمزه توش رنده كردن و نهايتش يه خورده هم روغن زيتون ريختن روش و خلاص. معمولا سس ماينوز و هزار جزيره و ذرت و ژامبون تو سالاد رو هم بايد بي خيال شين. مگه اينکه سالاد بوفه باشه که شايد بتونين يه چيزائي جور کنيد. پس از من ميشنويد فعلا همون سوپ رو دريابيد تا بعد که يواش يواش عادت کنيد.

يه نكته ديگه. در مورد استفاده از نمك و فلفل هم تامل كنيد چون خيلي خوب نيست. يادتون باشه كه آشپز تلاش خودشو كرده كه غذاش بهترين طعم رو داشته باشه و استفاده زياد شما از اين ايتمها نشون ميده كه شما از طعم اصلي غذاتون راضي نيستين.
راستي اگر كسي از شما خواست كه نمك يا فلفل رو بهش بديد، حتما اين دو را با هم تحويلش بديد.

امروز ميخوايم در مورد استفاده از كارد و چنگال صحبت كنيم. و بعدش در مورد علائم و سيگنالهائي كه ميتونيد با استفاده درست از همين كارد و چنگال به گارسون و بقيه حضار بديد !

استفاده از كارد و چنگال
حتما ميدونيد كه غذاهاي رسمي غربي معمولا فاقد برنج به روشي كه ما استفاده ميكنيم هستش و شما معمولا گوشت (سفيد يا قرمز) رو به ميزاني كه ميخواهيد سفارش ميديد. (خيلي جاها دو يا سه سايز بر حسب گرم از يه نوع غذا تو منوشون هست).
خوب حالا يه بار يك سري آيتمها رو دوباره با هم مرور كنيم.
1. به محض اينكه شما چيزي رو از ميان وسايل فلزي رويه ميزتون انتخاب كرده و بلند ميكنيد ديگه نبايد اون رو به روي ميزتون برگردونيد. اما اگه بخواين ميتونيد اونرو به شكل خاصي كه در ادامه ميگم رويه بشقابتون بگذاريد.
2. موقع بريدن گوشت چاقو رو حتما در دست راست و چنگال رو در دست چپتون بگيريد (مگر اينكه چپ دست باشيد) و با حركات آروم به جلو و عقب شروع به بريدن كنيد. يادتون باشه كه بهتره آرنجهاتون نزديك بدنتون باشه.
3. حتما هر بار يك يا حداكثر دو قطعه به اندازه اي كه ميخوايد مصرف كنيد ببريد و گوشت رو آشو لاش نكنيد از اول.
4. اگه ديديد كه با اين چاقو كارتون راه نميفته از گارسون بخوايد كه يك چاقوي گوشت به شما بده.
5. وقتي احتمالا دارين از تاريخ ايران يا خواجه حافظ شيراز براي حضار صحبت ميكنيد يادتون باشه كه كارد و چنگال رو به طرف كسي نگيريد (حتي اگه انور ميز باشه) و يا اينكه جو گير نشين و اونها رو تو هوا نچرخونيد.

نحوه درست بريدن قطعات غذا و علائم و سيگنالها
خوب از همين اول بايد در مورد انتخاب روشمون تصميم بگيريم چون دو نوع شناخته شده براي اين موضوع وجود داره.
1. روش انگليسي يا كانتيننتال
2. روش آم.ريكائي يا زيگ زاگ (مورد استفاده در آم.ريكا و كانادا)
من فكر ميكنم با توجه به نزديكي فرهنگي مردم استراليا با كشور انگليس بهتره از همون روش انگليسي استفاده كنيم كه در اروپا هم مرسومه. به دوستاني كه ميخوان روش دوم رو استفاده كنن كتابهاي معرفي شده و اينترنت رو براي مطالعه پيشنهاد ميكنم. اما يادتون باشه كه فقط از يك روش استفاده كنين و اين دو تا رو با هم قاطي نكنين. در ضمن معمولا گارسونها به نحوي آموزش داده شدن كه علائم هر دو روش رو بفهمند پس لازم نيست مسافرت كه ميريد روشتون رو عوض كنيد.

در روش انگليسي بعد از اينكه گوشت رو كه بريديد با چنگالي كه در دست چپ شماست اونرو به دهانتون نزديك ميكنيد و ميل ميكنيد. (هميشه با دست چپ غذاتون رو ميل ميكنيد)
نكته: اگه تا حالا از اين روشها استفاده نكرديد سعي كنيد تو خونه چند بار امتحان كنيد. اگه مثل من با دست چپ غذا خوردن براتون سخته سعي كنيد از همين اول روش آمريكائي رو انتخاب كنيد چون در اون روش بعد از برش گوشت، چنگال رو به دست راست ميديد و غذا رو ميل ميكنيد و مجددا اونو به دست چپ برميگردونيد تا تيكه بعدي رو ببريد (زيگ زاگ)

پس در روش انگليسي هميشه كارد و چنگال در دستهاي شماست مگر اينكه بخوايد نوشيدني ميل كنيد، يك تيكه نون بخوريد، با دستمال گوشه لبتون رو پاك كنيد، خستگي در كنين و يا بخواين لحظاتي از ميز دور شين. در اين حالت بايد كارد و چنگال رو بشكل يك هشت در بشقابتون قرار بديد. اين علامت به بقيه ميفهمونه كه شما هنوز قصد داريد از محتويات اين بشقابتون ميل كنيد.
اما وقتي احساس كردين كه ديگه به خوردن محتويات اين بشقاب ميلي ندارين، ميتونيد كارد و چنگال رو چسبيده به هم و بشكلي قرار بدين كه انگار ساعت 10 و 20 دقيقه رو نشون ميده. البته يه عده هم كارد و چنگال رو بصورت عمود ميذارن (ساعت 12) اما همون روش اول مرسومتره. در اين حالت گارسون بشقاب و كارد و چنگال استفاده شما رو جم ميكنه و سفارش بعديتون رو براتون مياره. (اين علامتها در روش زيگ زاگ يه كم فرق فكوله)



اين شكل رو يادتون باشه اما توجه كنيد كه هميشه نوك چنگال به طرف پائين قرار ميگيره كه اينجا خوب نمايش داده نشده.

يادآوري مهم:
شما به محض برداشتن كارد و چنگال از روي ميز فقط مجاز به گذاشتن اونها رويه بشقابتون و به يكي از حالتهاي گفته شده هستين.

خوب بايد خدمتتون عرض كنم كه خوشبختانه تا همين جا براي دونستن آداب ابتدائي كه معمولا غربيها در هنگام غذا خوردن رعايت ميكنن كفايت ميكنه. اميدوارم چيزهايي كه بيان شد مورد توجهتون قرار گرفته باشه.
اما قبل از اينكه موضوع غذا و رستوران رو ببنديم به نظرم اومد كه در مورد يكسري موقعيتهاي خاص و همچنين ليست نبايدها هم با هم صحبت كنيم. اين موارد اينقدر پيش پا افتاده هستش كه مطمئنم اكثرشو ميدونيد. فقط براي اينكه چك ليستمون كامل بشه عرض ميكنم.

چه جوري به گارسون بفهمونم که من ميزبان هستم؟
معمولا وقتي گارسون براي گرفتن سفارش مياد ميزبان بهش ميگه : لطفا ابتدا سفارش غذاي ميمانان من رو بگير. اين جوري گارسون هم ميدونه که صورتحساب (بيل) رو به کي بده و هم پيش غذاي ميزبان رو بعد از ميهمانها مياره.

من ميخوام باقيمانده غذام رو با خودم ببرم. (در موقعيتهاي غير رسمي)
در زمانيکه غير رسمي رفتين و همچنين در يك رستوران رسمي نيستين اين موضوع اشکالي نداره که از گارسون بخواين يه ظرف بتون بده. فقط يادتون باشه که معادل ظرف غذاي اضافي ميشه Doggy Bag.

مقداري از غذا از بشقابم ريخت بيرون. چه کنم؟
اشكالي نداره. با يکي از وسايلي که در اختيار دارين اونو بر داشته و کنار خالي بشقابتون قرار بديد.

کارد يا چنگالم افتاد زمين. چه خاکي بريزم تو سرم؟
اولا اين موقعيت ممکنه براي هر کسي پيش بياد پس زياد خودتون رو سرزنش نکنيد. گارسون رو صدا کنيد و موقعيت رو براش توضيح بديد. ايشون بايد اون آيتم رو از روي زمين برداره و يک جايگزين تميز به شما بده.

غذا به خوبي پخته نشده. (در موقعيتهاي رسمي و غير رسمي)
مثلا استيکتون رو Well done سفارش گذاشته بوديد اما الان ميبينيد که خيلي خوب پخته نشده. در اين مواقع اصلا خارج از نزاکت نيست که موضوع رو به گارسون اطلاع بديد.

يه شيئ مشکوک تو غذام پيدا کردم (در موقعيتهاي رسمي و غير رسمي)
حتما به گارسون اطلاع بديد. اين کار حتي اگه شما ميهمان باشيد خارج از نراکت نبوده و توهين به ميزبان نيست.

از غذا خوشم نيومده (در موقعيتهاي رسمي)
مثلا به حرف خانم ويدا در تلويزيون ت.پ.ش گوش دادين و به عنوان غذاي اصلي سوشي سفارش دادين و حالا تازه فهميديد كه چه چيز سرطاني هستش اين سوشي. سعي کنيد خودتون رو با امتحان کردن بقيه چيزهايي که تويه بشقابتون يا رويه ميز هست سرگرم کنيد.
همچنين اگه فکر ميکنيد نسبت به چيزي آلرژي داريد اين موضوع رو در هنگام سفارش به گارسون بگيد تا كمكتون كنه. اما اگه يادتون رفت و غذا رو گرفتين بر اساس جمله اول عمل کنيد چون زياد مناسب نيست تو اين مرحله بخوايد غذاتون رو عوض کنيد.

يه چيزي مثل غضروف رفته زير دندونم که نميخوام غورتش بدم (در موقعيتهاي رسمي)
سعي کنيد با چنگال چيزهايي مثل تکه استخوان, غضروف , پوست و يا رگ و پي رو گرفته و خارج کنيد و بلافاصله در زير چيزي تويه بشقابتون که زياد احتياج بهش نداريد قايمش کنيد.

يه چيزي رفته لاي دندونهام که نتونستم با زبون يا چنگال خارجش کنم (در موقعيتهاي رسمي)
معذرت خواهي کرده و آروم از ميز دور شين و کارتون رو با خيال راحت در جايه ديگه انجام بديد.

همين جوري با ماتيك رنگ جيغم اومدم تو رستوران. اشكالي نداره؟
اگه جاش نمونه رويه ليوان اشكال نداره. اما بهتره يا قبل از نشستن پشت ميز پاكش كنين يا قبل از رسيدن غذا معذرت خواهي كنيد و بريد ترتيبش رو بدين.

حالا كه رفتيم تو قسمت سيگاريها ميتونيم هر چي خواستيم سيگار دود كنيم ؟
بهتره كه در طول صرف هر قسمت از غذا سيگار جديد روشن نكنيد. فقط در انتهاي هر مرحله (مثلا بين غذا و دسر). در ضمن بهتره كه براي اينكار يه اجازه هم از حضار بگيريد.

بالاخره انعام بدم يا نه؟ (To tip or not to tip )
اول يه نگاه به صورتحساب بندازين ببينين كه آيا قسمتي در مورد سرويس ميز توش ذكر شده يا نه. اگه بود حله. اما اگه نبود معمولا بين 10 تا 20 درصد مبلغ صورتحساب رو به عنوان انعام پرداخت ميكنن كه اگه دوست داشتين شما هم بدين. راستي لازم نيست كه اگه ميهمان هستين واسه پرداخت صورتحساب تعارف كنيد. زيادم كنجكاوي نكنيد.


و همچنين چك ليست نبايدها در غذا خوردن رسمي:
1. سعي كنيد قبل از ميزبانتون يا كسيكه ميهماني به افتخار ايشون برقرار شده شروع به خوردن يا آشاميدن نكنيد (حتي يه جرعه آب)
2. سعي كنيد با صداي بلند صحبت نكنيد
3. سعي كنيد خيلي تند و خيلي كند غذا نخورديد
4. با دهان پر صحبت نكنيد
5. در هنگام جويدن غذا دهانتون رو بسته نگاه داريد
6. با تلفن همراهتون صحبت نفرمائيد و چنانچه تلفن واجبي هست معذرت خواهي كرده و به مكان مناسبي برويد.
7. سعي كنيد تلفن همراه، كيف دستي، عينك و دسته كليدتون رو موقع صرف غذا رويه ميز نگذاريد.
8. ظرف غذا را بعد از اتمام جابه جا نكنيد و منتظر باشيد گارسون محترم زحمت اين كار را برعهده بگيرند. (تا ديديد گارسون داره مياد طرفتون كاسه سوپ رو هل ندين اونور)
9. در انتهاي كار دندانتان را خلال نفرمائيد (حتي اگه قراره بعدش يه مسيري رو با هم پياده روي كنيد)

و يه نكته مهم:
از رئيستون كه فعلا با هم صميمي نيستين براي صرف غذا در رستوران دعوت نكنيد. اگه ايشون ميل به اينكار داشته باشه شما رو دعوت ميكنه.

در انتهاي اين قسمت بايد خدمتتون عرض كنم كه در اين چند پست سعي شد آداب اوليه حضور در جمع غربيها در زمان خوردن غذا ذكر بشه. اما شما ميتونيد با تمرين كردن اين موارد، نكات ريز ديگه رو هم تو كتابهاي رفرنس و يا اينترنت پيدا كنيد (مثلا روش ميل كردن غذاهاي مختلف كه طبعا دونستنشون نشاندهنده تسلط بيشتر شماست) و يا حتي وقتي در اين موقعيتها قرار ميگيريد به اين ظرايف دقت بيشتري كنيد.
اما اگه اجازه بدين اين بحث رو به جهت اينكه اطاله كلام نشه و حوصله بعضي دوستان سر نره همين جا خاتمه بديم و مطلب جديد بعدي رو تا چند روز آينده شروع كنيم.

مطلب بعدي رو هم حتما دنبال كنيد. بهتون قول ميدم كه هر كدومتون موارد جالبي رو توش پيدا ميكنيد كه بعدها به دردتون بخوره.

 

شفگورمند www.gourmand.ir در 12:35 |  لینک ثابت   •